Kovat koladukset ja meteli (Eristäminen)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 7.5.2020 9:46

Kysymys: Kovat koladukset ja meteli

Eristäminen

Naapuri kuntosalista kerrostalossa kuuluu melkoisia kolahduksia, kun painoja lasketaan (pudotetaan) alas. Tämä on jopa naapurihuoneistoissa fyysisesti aistittavissa. Treenaamista voi tapahtua liki mihin vuorokaudenaikaan hyvänsä. Mitähän tälle voisi tehdä? Perinteiset akustointilevyt eivät taida olla parhaita mahdollisia, kun ääni siirtynee runkorakenteita pitkin. Mutta laitteisiin luulisi olevan vaimentimia. Jopa hydraulisia, joiden olettaisi olevan tehokkaita. Eivät varmaan olisi kovin kalliitakaan, kun esim autojen iskunvaimentimetkin ovat tolkullisen hintaisia. Tästä voi ehkä arvioida kolahduksen vaikutuksen muutostakin. Hyvä ripustus vie autossa pikku monttujen tärähdykset ja äänet liki kokonaan pois, kun taas jousituksen pohjatessa tulee paha jysähdys.

Kommentoi:*
Vastaus

Tilanne on varsin hankala. Aivan, kuten päättelette itsekin, ääni siirtyy runkoa pitkin, ja betonirunko toimii tällöin ikään kuin kaiuttimena asu...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Kovat koladukset ja meteli":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*