Kylpyhuoneen eristäminen (Eristäminen)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 13.2.2020 11:46

Kysymys: Kylpyhuoneen eristäminen

Eristäminen

Pitääkö kylpyhuoneen ulkoseinässä entinen höyrynsulku muovi reiittää gyprokin alta jos laitan vedilevyn tai kaakelilujan  +laatan sisäpuolelle ilman mitään koolausta.

Kommentoi:*
Vastaus

Asa tulisi harkittavaksi, kun pesuhuoneen ulkoseinässä cyproc-levy suoraan höyrysulun päällä ja levyn päälle vesieristysja laatat. Tällöin olisi mietittävä muovin poistoa tai ainakin reittämistä. Kosteutta kestämätön kipsilevy jää hyvin hankalaan väliin, kahden vestiiviin pinnan väliin. Kun käytät vedenkestäviä levyjä, ei ole tarvetta suojata levyjä vähäiseltä kosteudelta.
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Kylpyhuoneen eristäminen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jos höyrynsulku ehjä niin se kannattaa jättää paikalleen? Jos vesieristys toimii niin kipsilevy pysyy kuivana? Jos ei toimi niin parempi että kipsilevy kastuu ja seinä pysyy kuivana? Pintarakenteiden kosteusvauriot on helpompi huomata ja korjata kuin ulkoseinän sisällä olevat vauriot? [TI-mieskin]
14.2.2020 21:1Kommentoi:*