Saunan eristys (Eristäminen)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 11.9.2020 7:55

Kysymys: Saunan eristys

Eristäminen

80 luvun alussa rakennettu rivitalon saunan kunnostus. Nykyinen tilanne: Ei lisäeristeitä, vaan aluumiinifolio on laitettu suoraan ulkoseinään (lastulevyyn) kiinni ja väliseinissä runkokoolaukseen. Katossa on myös lastulevy ja alumiinifolio laitettu suoraan tähän.

Ajatus on laittaa SPU eriste 30 mm seiniin ja kattoon. Hieman arveluttaa tuo lastulevy ja sen toisella puolella oleva höyrysulku.

Jos laitan SPU eristeen (saunaan tarkoitetun) suoraan lastulevyn päällä, niin mitä tapahtuu pitkällä ajalla puukuitulevylle (lastulevy) kun se jää kahden höyrysulun väliin?

Ulkoseinät ovat elementtiseiniä jolloin tuo lastulevy on elementin yksi koossa pitävä, jotenka sen poistaminen on hieman riski syystä että talo liikkuu jo muutenkin.
Näinollen voin jättää lastulevyt paikalle ja laittaa lisälämmöneristeen SPU suoraan lastulevyjen päälle eikä tuplahöyrynsulusta tarvitse olla huolissaan? Tosin vanhojen koolauksien ja lauteiden tuet oli kiinnitetty suoraan lastulevyyn isoilla ruuveilla mikä tarkoittaa sitä että lastulevyn ulkopuolella oleva höyrynsulku on jo puhki, seinissä.  [HHA/Vaasa]
15.9.2020 9:32Kommentoi:*
Vastaus

Lisäeriste ulkoseinässä siirtää kastepistettä ulkoseinässä talvisäässä sisään päin, mutta lastulevy jää kuitenkin lämpöiselle puolelle.  Sauna on kuitenkin pitkiä aikoja normaalissä sisälämpötilassa, joten rakennetta voi saunomismukavuuteen vedoten parantaa lisälämmöeristellä .
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Saunan eristys":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*