Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 21.6.2021 13:37

Kysymys: Työtilan rakentaminen Navettaan

Eristäminen

Hei,

Kysymykseni on: Onnistuuko seuraava työtilan remontin rakentamisjärjestys ja mitä erityisasioista pitäisi huomioida:Kyseessä on vanhaan navettaan tehtävän työtilan seinien eristäminen. Eristyksellä ei haeta lämmintä tilaa vaan ns. puolilämmintä tilaa. Navetta on ulkopuolelta puuverhoiltu puurungolla oleva rakennus, jonka seinissä ei ole eristeitä tai tuulensuojalevyjä ja jonka betonilattia on maavarainen ja hyvin eristetty.Tänä kesänä on tarkoitus asentaa työtilaan sisäpuolelta runkopalkkeihin ja kattopalkkeihin kiinnitettävä kosteussulku höyrynsuojapaperista. Sen jälkeen kosteussulun päälle sisäseinäksi ja sisäkatoksi asennetaan puukuitulevyt (Huokoleijona). Näin työtilan syntyy sisäseinien osalta valmiiksi. Työtilan sähköistys tehdään pintavetona syksyllä.  Ensi kesänä Navetan ulkoverhoilu puretaan ja asennetaan ulkopäin eristys (eristyksen paksuus noin 12 cm) puurunkopalkkien väliin lasi/vuorivillasta ja sen päälle ulkopuolelle tiivis tuulensuojalevytys. Tuulensuojalevyjen päälle tulee sitten tuuletus rimat ja uusi puuverhoilu.

Tällä järjestelyllä pyritään siihen, että työtilan sisätilaan voidaan tänä vuonna tuoda hyllyköt ja työkalut sekä muutenkin sisustaa tarpeen mukaan, kun sisätila on tavallaan valmis. Työ tehdään itse ja muiden töiden vuoksi se on päätetty tehdä kahden kesän aikana.Parhain terveisin

Erkki

 

 

Kommentoi:*
Vastaus

Paikallinen rakennusvalvonta antaa sinulle neuvot onko hankkeesi mahdollista ja mitä lupia sekä suunnitelmia se vaatii. Myönteisessä tapauksessa ota yhteys rakennesuunnittelijaan, joka hoitaa myös lupa-asia. Näin toimien vältät hyvin yleiset rakennusvirheet, joiden korjaaminen jälkeenpäin on hyvin kallista toimintaa.
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Työtilan rakentaminen Navettaan":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*