Villa missä paperi, ulkoseinässä (Eristäminen)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 7.1.2021 21:55

Kysymys: Villa missä paperi, ulkoseinässä

Eristäminen

Moikka. Purin lastulevyt pois ja alta paljastui 50mm villa ja 100mm villa missä molemmissa, molemmin puolin on paperi(guuglattua löysin vain yhden termin "voimapaperi" ahlströmin lasivilla?). Onko paperi haitallinen seinärakenteessa, kun puran vanhan lastulevyn pois, uusin ilmansulun ja tilalle gyproc? Ilmansulkupaperi vai muovi, vai mikä? Vanha seinärakenne siis sisältä ulos: lastulevy, hopeapaperi ilmansulkuna, 50mm koolaus missä 50mm lasivilla paperilla, runkopuut jossa 100mm lasivilla paperilla, tuulensuojalevy, koolaus ja pinta laudat. Talo on ilmalämmitteinen joten koneellinen tulo ja poisto on ollut kiinteistössä.


Kommentoi:*
Vastaus

Ilmansulkukartonki, pahvimainen paperi, on hengittävämpi vaitoehto, mutta ehdotan 0,20 mm:n kirkasta höyrynsulkumuovia, koska  ilmalämmitys on joskus ylipaineinen, jolloin hyvin henkittävästä rakenteista saattaa päästä läpi lämmintä huoneilmaa ja homevaara on mahdollinen. jos lämmin sisäilma päsee ulkopuolen kylmiin rakenteisiin ja saattaa jossain tilanteissa aiheuttaa homevaaraa.  Villoihin  tehtaalla kiinnitetty paperi ei haittaa rakenteen  toimivuutta.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Villa missä paperi, ulkoseinässä":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Pieni tarkennus: 0,20 höyrynsulkumuovit ovat yleensä sinisen tai vihreän sävyisiä. Kirkkaat muovit ovat ns. rakennusmuoveja, suojaukseen tms., eivätkä täytä höyrynsulkumuovilta vaadittuja ominaisuuksia. [kvkj]
8.1.2021 9:30


Lämmitysmuoto vaihtuu vesikiertoiseen lattialämmitykseen ja siihen VILP ja uusi tulo-poistokone asennetaan. Tuskin silloinkaan paperit haittaa menoo? [J1261148205]
8.1.2021 11:2Kommentoi:*