hirsiseinän ja eteisen välinen liitos (Hankkeen valmistelu)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 24.12.2013 1:49

Kysymys: hirsiseinän ja eteisen välinen liitos

Hankkeen valmistelu

Terve. Miten tulisi tehdä hirsiseinän ja eteisen välinen liitos, kun näiden väliä on noin 100mm. Veto käy sisälle juuri tästä välistä. Kyseinen väli oli aikaisemmin eristetty, ja huonosti, villan ja styroksin yhdistelmällä. Styroksi on riski, mutta ei lahota hirttä jos tila pysyy täysin kuivana. Eteisen lattia on pilariperustuksella ja myös rossipohjainen kuten talokin. Eteisen lattian alla on villaa 300mm. Ajattelin että jos sinne laittaisi tuulensuojalevyn, ja päälle paperi ilmansuluksi. Hirsiseinän alin hirsi on paljon alempana kuin jälkeenpäin rakennettu eteinen. Eteisen lattian villatkin on alttiina vedolle. Ongelma on nyt vähän se kun työtilaa ei ole kuin 10 senttiä ja eteisen lattiaa en aio purkaa kun siellä on lattialämmityskin. Eli se tuulensuoja jotenkin hirren kylkeen ja eteisen lattiaan kiinni, paperi päälle hakasilla kiinni ja teipattuna ja sitten selluvillat?

Kommentoi:*
Vastaus

Liitoskohtaa ei saa toteuttaa jäykkänä, koska seinät toimivat vuodenaikojen mukaisissa liikkeissä eri tavoin. Ulkopuolelle kannattaa asentaa tuulensuoja tiiviisti päin hirsiseinää ja teipata levy huolella. Sisäpuolella asennetaan höyrysulku ja se kiinnitetään hirsiseinään käyttäen liimana elastista massaa, jotta liitoksesta saadaan ilmatiivis. Lämpöeristeenä voi käyttää tavallista mineraalivillaa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / hirsiseinän ja eteisen välinen liitos":


Kommentoi:*