Muovi ja purueriste (Hankkeen valmistelu)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 7.12.2011 13:52

Kysymys: Muovi ja purueriste

Hankkeen valmistelu

Vanhassa purueriste mökissä on laitettu n.20 vuotta sitten sisäpuolelle seiniin ja välipohjaan muovi ja 5 cm villa,sekä gyproc+tapetti ja sisäkattoon paneli,tässä järjestyksessä ulkoapäin katsottaessa.Onko muovi väärässä kohdassa?Ja jos yläkerran huoneet otettaisiin käyttöön,miten välipohjan käy,kun muovia on sisäkatossa?Ilmeisesti lattiaan yläkerrassa ei pitäisi laittaa muovia(esim.muovimattoa),jos purut jää äänieristeeksi?
Kysymyksiä: 9 kpl

Kommentoi:*
Vastaus
Vanha höyrysulku on sellaisessa paikassa, että joissain pakkastilanteissa muovin sisäpintaan voi kondensoitua kosteutta. Yleinen ohje on, että höyrysulun ulkopuolella pitää olla 3/4 osa lämmöneristyskyvystä ja sisäpuolella 1/4. Vaikka purua olisi 125 mm ulkopuolella sisäpuolen 5 cm villa vastaa lähes puolet koko seinän lämmöneristyskyvystä. Aiheutuuko kondenssia ja onko siitä ongelmaa, selviää ottamalla rakennetta auki. Ylä- ja alakerran seinien höyrysulun yhdistäminen onnistuu varmimmin niin, että välipohjan kannattajien väliin tehdään ulkoseinälle uretaanilevystä ja -vaahdosta höyrysulut yhdistävä rakenne. Tällöin välikattoon jäävä alapuolinen höyrysulku ei haittaa rakenteiden toimintaa.
Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Muovi ja purueriste":

Eikös puruseinässä ole ulkopuolella vinolaudoitus ja sen alla paperi tai pikimmiten pinkopahvi. Kai vinolaudoitus on myös sisäpuolella. Näin ollen eristepaksuudeksi voidaan olettaa enemmän kuin tuo 125mm. Ei se puruseinä ole ennen lisäeristettäkään jäätynyt sisäpinnasta. [J5140121324]
12.1.2021 11:47Kommentoi:*