Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 16.6.2021 11:41

Kysymys: Sähköauton latausvalmiuden rakentaminen

Hankkeen valmistelu

Hei,

Valmistelemme sähköautojen latausvalmiutta taloyhtiön autohalliin ja olemme törmänneet kysymykseen lunastuslausekkeesta. Aran sivuilla on ilmoitettu:Avustusta on mahdollista saada niin hankkeen esivalmisteluihin, joihin kuuluu kartoituksen lisäksi hankesuunnitelma sekä hankkeen toteutukseen. Jos autopaikka on taloyhtiön hallinnassa, avustuksen saa aina myös latauslaitteeseen. Jos autopaikka taas on erillisenä osakkeena, yhtiöjärjestyksessä pitää olla asunto-osakeyhtiölain mukainen lunastuslauseke tai muulla tavalla turvattu, että autopaikat pysyvät asukkaiden käytössä. Täytyykö tosiaan lunastuslauseke löytyä yhtiöjärjestyksestä, siinä tapauksessa kun autohallipaikat eivät ole sidoksissa asunnon omistamiseen? Autohallipaikkoja on myös ulkopuolisten omistuksessa.

Kommentoi:*
Vastaus

Lunastuslauseke tulee olla merkittynä yhtiö järjestyksessä, koska silla turvataan, yleensä vähäinen autohallipaikka verrattuna kiinteistön asuntoihin.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Sähköauton latausvalmiuden rakentaminen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*