Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 14.7.2021 17:56

Kysymys: Uuden omakotitalon rakentaminen

Hankkeen valmistelu

Hei! Rakennetaan 1.krs omakotitalo uusi omakotitalo painovoimaisella ilmanvaihdolla. Rossipohjainen rakennustapa, betonipilareille irti maasta. Ylä/alapohja/seinät eristeiksi tervapaperia, pinkopahvia ja kivivillaa (ei muoveja). Vesi-/viemäriputket muovista tarvittavin eristein. Ikkunat, ovet U-arvoltaan 1 tai vähemmän. Ikkunoihin karmiventtiilit ja tarvittavat lisälautaset tuuletusikkunoihin. Liesituulettimelle oma IV-poisto. Saunasta, pesuhuoneesta ja vaatehuoneesta kootusti IV-poisto katolle.

Suorasähkölämmitys, varaava tulisija ja ilmalämpöpumppu.

Mitkä paksuudet lattia/seinät/katto, kun rakennusvaihtoehdot ovat CLT, höylähirsi, lamellihirsi tai pitkä tavara?

Saako rakennusluvan ja E-todistuksen esitetyllä ratkaisulla läpi?
Varaavalle tulisijalle tietty oma paloilmanotto ulkoa erilleen muusta ilmanvaihdosta. [J13016011325]
16.7.2021 11:38Kommentoi:*
Vastaus

Rakennusvalvonta edellyttää pääpiirustusten lisäksi rakenne suunnitelmat laskelmineen, joten kehotan hankkimaan pätevyyden omaavan suunnittelijan ja hänen kanssaan käymään lävitse eri rakennevaihtoehdot niin kestävyyden kuin hinta laatusuhteen ja käyttökustannusten osalta koko rakennuksen käyttöajalta.
Hyvä suunnittelu antaa perustan niin hyvälle ja taloudelliselle asumiselle.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Uuden omakotitalon rakentaminen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Vastaavia luvat saaneita toteutuksia löytyy varmasti. Vaikuttaa, että 1.7.2012 voimaantulleet rakentamisen energiamääräykset ovat ohjanneet rakentajat valitsemaan vain sähköriippuvaisia koneellisen ilmanvaihdon muovitaloja.  [J13016011325]
16.7.2021 11:48Kommentoi:*