Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Hankkeen valmistelu aihealue Seuraava
pvm: 3.5.2021 12:50

Kysymys: Voidaanko kokoontaitettava kasvihuone pitää rakenteena?

Hankkeen valmistelu

Hei kaikille.

En ole oikea suomalainen, puhun suomea, mutta, ehkä, ei näin hyvin kuin pitäisi tällä hetkellä... Toivon että ymmärrätte minun kysymys.

Vuokrasin kesäksi viljelypalsta. Tarkoitus on kasvattaa tomaatteja, paprikoita, munakoisoja ja muita vihanneksia... Tarvitsen myös kasvihuone ... Liitteenä on kuva. 

Viljelypalstan käyttöehdoissa kirjoitettu 

  • Vuokrapalstalta ei saa ...................................... Palstalle ei saa pystyttää mitään rakennuksia taikka rakennelmia.


Kysymys on semmoinen...

Voidaanko kokoontaitettava kasvihuone pitää rakenteena tai rakennelmina, kun  kasvihuone on kasattava, rungon putket laitetaan maahan, sokkelia ei ole olenkaan,peitettu muovilla, syksyllä kasvihuone poistetaan palstasta taltteen talveeksi?

Tai toisilla sanoilla kysymys on semmoinen: mitä erottaa kokoontaitettava muovinen kasvihuone ilman sokkelia rakennuksesta / rakennelmasta?

Etukätteen kiitoksia kaikkille vastauksista. 


Kommentoi:*
Vastaus

Keneltä olet vuokrannut viljelypalstan, yhksityiseltä vai kunnalta ( kaupunki)?  Kunnan rakennuusjärjestys sääntelee mikä on rakennus ja mikä on rakennelma. Yksityinen puoli määrittelee ehkä hiukan epämääräisemmin kuin kunta.  Jos samalla alueella on vastaavanlaisia säänsuojsuojia,  on mahdoton ajatella, ettei yhdelle palstalle voisi pystyttää muovista säänsuojaa, jos jollain toisella jo on.  Kaikki ihmisen tekemä on rakennelmia, jos niin halutaan.  Maan omistaja hallitsee maan käyttöä. Valitettavasti se on niin.  Kuitenkin , jos palstan vuokraaja on tiennyt, mihin tarkoitukseen hän on vuokrannut maa-alueen, nin minun mielestäni hänellä ei ole oikeutta kieltää niin olennaista kuin kevyen säänsuojan tekemistä palstalle
Arvostele vastaus kysymykseen "Hankkeen valmistelu / Voidaanko kokoontaitettava kasvihuone pitää rakenteena?":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
En tiedä, kirjoitanko vastaus oikealle paikalle tai ei... Mutta kirjoitan.

Erittäin hyvä ja ammattilainen vastaus, miljoonia kiitoksia.

Vuokrasin täällä https://www.ouka.fi/oulu/ymparisto-ja-luonto/viljelypalstan-vuokrausehdot

Ihan selvästi kirjoitettu (vihannekset)...

Miten kasvattaa Pohjois-Pohjanmaalla tomaatteja, paprikoita ja munakoisia ilman suojaa...

Jos onnistuu, jos löydätte aikkaa, oikein kovasti pyydän Teitä selittää minulle, onko minulla oikeus käyttää palstalla sen säännöksien mukana kokoontaitettava muofinen kasvihuone...

Oikein paljon kiitoksia.  [J1313036123]
3.5.2021 14:10Kommentoi:*