Kesämökin savupiippu ja kondenssivesi? (Huvilat ja mökit)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huvilat ja mökit aihealue Seuraava
pvm: 21.5.2020 5:9

Kysymys: Kesämökin savupiippu ja kondenssivesi?

Huvilat ja mökit

Hei,Kesämökkiä lämmitettiin muutama viikko sitten reippaasti kaminalla. Tuolloin piipun vieressä oleva välikatto oli kunnossa. Nyt tulimme mökille ja huomasimme välikatossa kosteusvaurion. Kuva kertoo kaiken. Välikatto kostea pieneltä alueelta. Jotain valkoistakin (mitäköhän hometta??). Kyseessä 1972 rakennettu mökki, ehjä peltikatto (ei ainakaan näy mitään). Piippu pellitetty 6v sitten. Tuuletus on molemmissa päissä. Mökki on käytössä vain kesäisin. Vakuutus ei korvanne tätä. Remonttimies tulossa katsomaan kohdetta. Mikä on arvio, mikä voisi olla? Suositus korjauksille?  Miten välttää mgelma jatkossa? Kiitos. 

Kysymyksiä: 14 kpl
Hyvä tuuletus ennen mökiltä poistumista auttaa. Pääsee liika kosteus poistumaan. [TI-mieskin]
22.5.2020 20:48Kommentoi:*
Vastaus
Kosteusongelma ja homekasvu näyttäisi valokuvan perusteella olevan kyseessä. Kesämökissä pitaisi olla kylminä ja kosteina vuodenaikoina peruslämpöä 10 -16 C astetta, jolloin vältettäisiin kyseiset tapahtumat. Kaminalla reippaasti lämmitett&a...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Kesämökin savupiippu ja kondenssivesi?":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*