Onko mökki talvella sähkösyöppö (Huvilat ja mökit)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huvilat ja mökit aihealue Seuraava
pvm: 25.8.2020 17:10

Kysymys: Onko mökki talvella sähkösyöppö

Huvilat ja mökit

Mökkimme massiivihirrestä 9.2cm paksua. Onko vain haave pitää lämmöt päällä sähköllä +8 asteessa talven yli, jotta ei tarvitse aina tyhjätä vesiputkia ja mm. astiapesukonetta raahailla pois jne. Olisiko mökki 9.2cm hirren paksudella siis sähkösyöppö vai ihan ok suunnitelma. Lisäisi mökin talvi käyttöä kun vedet saisi olla normisti käytössä.  Vai onko lisäeristäminen paikallaan ympärivuotiseen käyttöön? 

Kommentoi:*
Vastaus

Tuo 92 mm:n hirsi ei kovin kummoista eristystä anna, mutta siitä huolimatta tuo 8 asteen lämpötila aikaansaatuna vaikka ilmalämpöpumpulla on kuitenkin aika edullista ja tehnee näin lisäeristys (-ja verhous) toimenpiteet huonosti kannattaviksi.
Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Onko mökki talvella sähkösyöppö":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Kun sisälämpötila on tarkoitus tiputtaa alas niin putkiston vetojen kanssa kannattaa olla huolellinen jotta niitä ei asenneta paikkoihin jossa kylmä uhkaa. Tällaisia ovat kaikki ulkoseinät.   [Pentti Kotiaho]
17.11.2020 20:12Kommentoi:*