Rengaskaivon ilmastointi (Huvilat ja mökit)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huvilat ja mökit aihealue Seuraava
pvm: 29.1.2019 14:14

Kysymys: Rengaskaivon ilmastointi

Huvilat ja mökit

Kesämökkimme vanhan rengaskaivon puhdistaja asensi kaivoon huoltoluukullisen betonikannen. Vesi nostetaan sähköpumpulla. Kaivo on käytössä vain kesäaikaan. Onko niin, ettei tuuletusta tarvita? Hieman jäi asia vaivaamaan. Jos tarvitaan, niin löytyykö juuri tähän tarkoitettuja tarvikkeita? Kiitos vastauksesta!
Google "kaivon tuuletus" löytyy esim:

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/40285/YO_9.pdfEi tämä ole mitään LVI-salatietoa, vaan kaikkien kaivon omistajien ja rakentajien pitäisi tietää vähintään millainen on toimiva kaivo ja miten sitä huolletaan. [PetteP]
3.2.2019 16:24Kommentoi:*
Vastaus

Rengaskaivon ilmastointi.

mielestäni aina kaivot ovat tarvinneet ilmastoinnin.
Ihan tavallinen 110 mm muoviviemäriputki soveltuu.
Kaivon kanteen timantilla sopivankokoinen reikä, tiivisteellinen 110 mm viemäripitki n. 500 nn korkeudelle kannesta, päähän 180 asteen käyrä ja pieneläiverkko.
Sillä pitäisi toimia.
Tarkemmat tiedot Sinun pitää kysyä alan liikkeistä.
Me olemme vain talonrakennuslinjan käyneitä tällä palstalla ja siksi palstalla sanotaankin vastattavan rakennusteknisiin kysymyksii.
Kysymyksesti kuuluu LVI tekniikkaan, johon palsta ei vastaa, koska emme ole saaneet siihen koulutusta.
Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Rengaskaivon ilmastointi":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*