Sokkelissa kosteus nousee rakenteisiin (Huvilat ja mökit)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huvilat ja mökit aihealue Seuraava
pvm: 3.2.2019 15:28

Kysymys: Sokkelissa kosteus nousee rakenteisiin

Huvilat ja mökit

Hei!

Ostin vapaa-ajan asunnon viime vuoden toukokuussa. Huomasin vasta, että mökin myöhemmin rakennetussa lisäosassa (kuvassa oikean puoleinen ikkuna) ei ole lainkaan kosteussulkua (bitumia tms) siinä kohtaa, missä kevytharkkosokkeli kohtaa puurungon ja tuulensuojalevyn. Poistin kostuneet tuulensuojat ja paljastui, että kapillaarikosteus on myös puurungossa. No voi apua, mikä neuvoksi? Eikö tuo ole selkeä rakennusvirhe? Kannattaako mun lähteä hakemaan "hinnan alennusta" myyjältä? Välittäjänä kaupassa toimi Huoneistokeskus.

Kiitos vastauksistanne!

Maija


Kommentoi:*
Vastaus

Kosteus puurungossa on selvä ns. piilevä vika, mikä kuuluu myyjän vastattavaksi.  Tee asiasta reklamaatio myyjälle ja välittäjälle.  Kysy samalla mihin toimenpiteisiin he ryhtyvät. Tärkeää on, että esität vaatimuksen, piilevän vian välitöntä korjaamista. 
Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Sokkelissa kosteus nousee rakenteisiin":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*