Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Huvilat ja mökit aihealue Seuraava
pvm: 1.6.2017 20:49

Kysymys: Vanhan mökin saneeraus

Huvilat ja mökit

Olen saneeraamassa vanhaa kesämökkiä, joka on talvet pääsääntöisesti kylmillään. Seiniin tulee 300 mm selluvilla ja ulkopuolelle puukuitu-tuulensuoja. Kysymys: Voiko sisäpinnoissa käyttää puukuitulevyä. Kestääkö se talvisen kosteudenvaihtelun ja voiko levyn maalata/tapetoida? Olisiko jokin muu ratkaisu järkevämpi? Tavoiteena on säilyttää seinärakenteen hengittävyys. 

Jossain lienee pilkkuvirhe tai mm/cm menneet sekaisin? Mikä on nykyinen seinärakenne? Ulkoa sisällepäin? Kaikki materiaalit ja niiden paksuus? Ns puukuitulevy on laaja käsite - ulko- ja sisäverhouksessakin. Talvisen kosteuden vaihtelun voit välttää sopivalla ILP:n koon ja asetuksen valinnalla. Paneeli sisäpinnassa on hyvä  


[Ra.insvm.-69]
14.6.2017 23:39


miksi ei ulkoseinään voisi lisätä 300mm eristettä? miten perustelet sen, että haluisit 30mm, sehän on vain  paksu ts.levy? Miksi pitäis ottaa kallis ILP? On halvempiakin ja toimivampia vaihtoehtoja. Anteeks nyt vaan Ra.Ins. vm-69, mä olin jo sillon työ elämässä, ja tein näitä korjauksia yms.Kuinka laaja käsite on puukuitulevy, minusta aika yksiselitteinen, älä sotke lastu- gyprock, yms levyjä. KVG. jos et muuten tiä.

Rkm, Is Tkn, suunnittelija valvoja, yms.  [rkm]
7.7.2021 18:4Kommentoi:*
Vastaus

Vanhan mökin saneeraus

Paneeli on aina hyvä ratkaisu tuollaiseen hengittävyyteen ja talven kylmilläänoloon.
Tapetoinnit on hieman herraskaisia ( vain minun mielipide).
Hengittäviä maaleja löytyy ja puukuitulevy sen pohjana kelvannee.
Tuuletus on tärkein , jotta syksyn/talven kosteudet häipyvät.
Ps.Ilmalämpöpumppu on mainio ratkaisu mökeille talviajaksi pitämään pienen lämmön ja poistamaan kosteutta.
Ihmettelen seinärakennetta jos siihen mahtuu 30 cm paksuudelta selluvillaa ja vain kesäkäytössä ?
Arvostele vastaus kysymykseen "Huvilat ja mökit / Vanhan mökin saneeraus":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*