Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ikkunat ja ovet aihealue Seuraava
pvm: 30.6.2021 22:51

Kysymys: Ikkunoiden ja oven tilkeraon vesitiiviydestä

Ikkunat ja ovet

Olen uusimassa mökin ikkunoiden ja oven tilkerakojen eristeitä. Kun olin ottanut vanhat pois, huomasin että päivä paistaa tilkerakoon sisään ja tuumin, että kai kovalla tuulenpaineella vesikin sinne voisi mennä? Nyt ulkopuolella raon päällä ei tosiaan tuota lautaa ole nähdäkseni päällä kuin pari milliä. Onko tarpeen ja voiko tuota kuvissa näkyvää rakoa tiivistää jollain tiivistysmassalla ulkopuolelta vai pitääkö raon tuulettua tuota kautta ulos? Ja jos ei millä tahansa massalla niin voiko esimerkiksi Aerosana Visconn -massalla, joka päästää vesihöyryä lävitseen?Sisäpuolelle on tulossa hygrokalvo ja tilkkeeksi Isolena-lampaanvillaa.
Kommentoi:*
Vastaus

Suosittelen vanhojen tilkkeiden poistoa ja polyuretaanilla vaahdottamista valmistajan ohjeen mukaan. Rakoon voi pursottaa säänkestävän massan. Ikkunan pielilaudan takana on ilmeisesti tuulettuva rako.
Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / Ikkunoiden ja oven tilkeraon vesitiiviydestä":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*