Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ikkunat ja ovet aihealue Seuraava
pvm: 20.6.2021 14:54

Kysymys: Ilmastoinnin sulkeminen

Ikkunat ja ovet

Taloyhtiö on pika-aikataululla eli viikon kuluttua käynnistämässä parvekepintojen uuditamisen. Tällöin kaikki ikkunat ja ovet, mistä painovoimainen ilmanvaihto normaalisti tapahtuu, peitetään. Tätä kestää kaksi kuukautta. Osaatteko neuvoa, mistä asukkaat saavat ilmaa asuntoihinsa, koska meillä on vain puolikoneellinen ilmanpoisto. Tällöin asuntoihin syntyy alipaine.

Tarvitsen viisaita neuvoja.

Kommentoi:*
Vastaus

Valitettavasti sain viestini vasta 3.7. ja näin ollen uskon , että olet saanut ratkaisun ongelmaan.
Eikä minullakaan mitaan erityistä taikaa asian suhteen ole, pääsääntö kuitenkin on, että korvausilma on järjestettävä remontin ajaksi jatkamalla ulkoseinästä tulohormia jatkamalla suojauksen ulkopuolelle. Tämä on normaalisti sovittu urakkasopimuksessa toteutettavaksi, muussa tapauksessa taloyhtiön on se toteutettava.
Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / Ilmastoinnin sulkeminen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*