Sateen melu ikkunalaudalla (Ikkunat ja ovet)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ikkunat ja ovet aihealue Seuraava
pvm: 5.11.2019 13:15

Kysymys: Sateen melu ikkunalaudalla

Ikkunat ja ovet

Hei

"Ikkunalauta" alumiinipellistä (kerrostalo, ylin kerros, parveke katettu ja lasitettu, "ikkunalauta-pelti" parvekkeen seinämän päällä).Sateen aikana sadepisaroiden melu on häiritsevän kovaa. Onko ainetta tai keinoa, jolla voi päällystää alumiinipellin (maalattu pulverivärillä) ja siten eliminoida melua?

Kiitos

 


Kommentoi:*
Vastaus

Enpä päällystysaineesta tiedä, itse pyytäisin rakentajaa irrottamaan listan sekä asentamaan listan alle esim. solukumin ääneneristeeksi ja lista takaisin paikalleen.
Koska kysymyksestä ei selviä rakentamisaikaa, melun häiritsevyyden voimakkuutta ym. seikkoja, niin siitä kuka kustannuksista vastaa en voi ottaa kantaa, vaan lähinnä se on neuvottelukysymys.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / Sateen melu ikkunalaudalla":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Kiitos vastauksesta. Rakenne ei ole vanha, eikä kustannukista olla erimieltä. Nyt kun pelti on kiinnitetty, niin pellin ja parvekkeen reunan väliin muodostuu ohut "kaikupohja". 

Solukumi on yksi ratkaisu, mutta ajattelin olisiko esim. "kiveniskumassan" levittäminen pellin päälle mahdollista. Massahan on elastinen, ja myös päällemaalattava. En osaa sanoa, miten hyvin p.o. massa pysyy alumiinipellissä ja vaatiiko se pohjustuksen.

  [ma74110LA]
5.11.2019 16:24Kommentoi:*