Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ikkunat ja ovet aihealue Seuraava
pvm: 22.4.2021 19:11

Kysymys: Virhe ikkunoiden asennuksessa

Ikkunat ja ovet

Ikkunremontti valmistui 2016 lopulla mutta vielä 2019 ikkunafirma joutui tarkistamaan Biobe-venttiilien asennukset, koska asennuksissa oli ollut virheitä. Nyt on muutaman ikkunan yläpuoli kostunut sisäpuolelta. Mittauksissa on ikkunoiden yläpuolella ilmennyt korkeita arvoja pitkän aikaa. Onko ikkunoiden asennuksessa ollut joku virhe? Ennen ikkunoiden vaihtoa taloyhtiössä ei ole koskaan ollut vastaanvalaista seinän kostumista ikkunan yläpuolella. Mikä on ikkunafirman vastuu jos kosteus aiheutuu virheellisestä asennuksesta?
Hei

Sain vastauksen " Virhe ikkunan asennuksessa" mutta löysin sen alta vain vastauksen ikkunan huurtumiseen? Mistä löydän vastauksen kysymykseeni?Raili Pennanen [J489016139]
24.4.2021 10:15


Lisäsin tietoja viralliseen vastaukseen luettuani viimeisen kommenttinne. K.L: [J99960298]
25.4.2021 23:2Kommentoi:*
Vastaus

Hei vielä kertaalleen. Nyt ymmärsin kysymyksen. Vaikuttaa todellakin siltä, että kyseessä voisi olla asennusvirhe, eli ulkopuolista kosteutta johtuu esim. ikkunan vuorilautojen tai pellityksen kautta rungon sisäpuolelle ja siten myös sisäverhoukseen. Teidän kannattaa nyt ottaa ammattiatitoinen remonttimies avaamaan ensin yksi ikkunan päällinen. Vian pitäisi kyllä selvitä aika vähillä toimenpiteillä. Jos vika osoittautuu arvelemani tyyppiseksi, on mahdollista saada remontin tekijä vastuuseen, koska virjhe on tuottamukselline  ja piilevä.

Liitin oheen kuvakaappauksen ARA:n sivuilta ikkunoiden huurtumisesta, koska kysymyksestä ei selvinnyt, minkälaisesta kosteudesta on kyse ja missä kohtaa ikkunaa sitä esiintyy. Uskoisin, että syy löytyy noista vaihtoehdoista. Asennusvirheestä tuskin on kyse, ja myös takuuaika on umpeutunut, paitsi jos olette reklamoinut asiasta takuuaikana ja myös uudistanut reklamaation parin vuoden välein.

(lisäsin vielä kuvan 2, josta saanee paremmin selvää...)

Hei,
Kommenttiin, "missä on vastaus kysymykseen", yritän muotoilla vastaukseni uudelleen.
  • antamillanne tiedoilla ei ole syytä epäillä asennusvirhettä
  • ikkunafirman vastuu on päättynyt, ellette ole reklamoinut asiasta edellä kerrotulla tavalla 
Arvostele vastaus kysymykseen "Ikkunat ja ovet / Virhe ikkunoiden asennuksessa":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Sorry

Huonosti muotoiltu kysymys minulta. Tarkoitin että ikkunan yläpuolella oleva seinä on märkä, maali tippunut ja  seinä pehmeä ja kosteusmittari osoittaa kosteutta, en muista kyllä lukuja.Raili Pennanen  [J489016139]
24.4.2021 15:5Kommentoi:*