Osakkaiden yhdenvertainen kohtelu (Ilmanvaihto, muu)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ilmanvaihto, muu aihealue Seuraava
pvm: 26.2.2020 20:27

Kysymys: Osakkaiden yhdenvertainen kohtelu

Ilmanvaihto, muu

 Asunto-osakeyhtiössämme on yhteensä 55 huoneistoa, joista 45 asuinhuoneistoja ja 10 huoneistoa toimisto-, kokous-, kerho- ja voimistelutiloja. Asuinhuoneistojen pinta-ala on noin 3150 m2 ja toimisto- ja ym. osakehuoneistojen pinta-ala noin 2490 m2.Ilmastointijärjestelminä asunnoissa on koneellinen poisto, 1 toimistotilakerroksessa on koneellinen poisto, kahdessa muussa toimistokerroksessa ja voimistelusalissa koneellinen tulo- ja poisto rakennusaineisilla kanavilla. Voimistelutilojen ilmanvaihto oli seinäpuhallus toisesta ja poisto toisesta päästä.

Peruskorjauksen uusitaan kaikki koneet ja saliin tulee IV-putket ja pääte-elimet.Onko voimistelutilan IV:n suunnittelussa tehty tasonnosto, sillä mittavat IV-putkistot ja pääte-elimet poikkeavat alkuperäisestä toteutuksesta?

Kiitän vastauksesta. Kommentti on alla.

 


[J5169771114]
7.3.2020 19:31Kommentoi:*
Vastaus
Jos tehdään peruskorjaus, on se tehtävä nykyisen asetuksen mukaisesti.  Toine...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, muu / Osakkaiden yhdenvertainen kohtelu":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kiitän hyvästä vastauksesta. Valitettavasti IV-koneet olivat jo aikansa palvelleet, joten ne tuli uusia tehokkaammiksi ja energiaystävällisemmiksi.IV-normit ilmamäärien osalta eivät ole oleellisesti muuttuneet sitten rakennuksen rakentamisajankohdan esim. kokous/voimistelutilojen osalta, sanoi kunnan IV-rakennustarkastaja. Ympäristöministeriön kannanotto viranomaismääräysten soveltamiseen korjauskohteessa: "Määräyskokoelmassa annetut määräykset koskevat uuden rakennuksen rakentamista. Rakennuksen korjaus- ja muutostöissä määräyksiä sovelletaan, jollei määräyksissä nimenomaisesti määrätä toisin, vain siltä osin kuin toimenpiteen laatu ja laajuus sekä rakennuksen tai sen osan mahdollisesti muutettavav käyttötapa edellyttävät" kirjoittaa Marja Kallio tekniikan lisensiaatti Skanska OY:stä. Eli taloyhtiössämme voitaneen katsoa IV-suunnittelussa olleen selkeää tasonnostoa esim. voimistelu/kokoussalin osalta. Tasonnoston arvo ollee noin 100 000 €, mikä siis olisi osakkaan kustannettava.


[J5169771114]
7.3.2020 19:31Kommentoi:*