Suodatin tuloilmahajottimeen (Ilmanvaihto, täysin koneellinen)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ilmanvaihto, täysin koneellinen aihealue Seuraava
pvm: 24.11.2019 1:52

Kysymys: Suodatin tuloilmahajottimeen

Ilmanvaihto, täysin koneellinen

Asunnossa on asuntokohtainen koneellinen tulo- ja poistoilman vaihto. Olohuoneessa ja makuuhuoneessa on seinässä ilmeisesti

Fläkt Woods-valmistajan tuloilmahajottajat, tai vastaavat, näyttävät ainakin samalta (esim. https://www.taloon.com/tuloilmaventtiili-stqa-125-c-cleanvent-flakt-woods/LVI-8713545/dp?openGroup=7545 )Onko noihin tarkoitus / mahdollista lisätä suodattimet? Katto ainakin on likainen tuloilmaventtiilin kohdalta eli taida olla suodatinta.IV-koneen suodattimet vaihdetaan kahdesti vuodessa.

Kommentoi:*
Vastaus

Kyseisen tuotteen yhteydessä ei käytetä lisäsuodattimia, koska ne muuttavat ilmavirtauksia  ja venttiili toimintaa.
Kysymys saattaa olla sisäilman oton tapahtuvan paikasta jossa on erityisen paljon pienhiukkasia, jotka läpäisevät likaisen iv-koneen suodattimen.
Suosittelen kokeilemaan tiheämpää suodattimen vaihtoaikaa sekä myös kanaviston puhdistusta määrä ajoin.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Ilmanvaihto, täysin koneellinen / Suodatin tuloilmahajottimeen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Kyse saattaa olla myös viileän tuloilman aiheuttamasta kondensoinnista venttiilin viereen, jolloin kosteuteen tarttuu pölyä huoneilmasta. [os9724AA]
26.11.2019 13:1Kommentoi:*