Julkisivujen maalatut betonipinnat (Julkisivut)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Julkisivut aihealue Seuraava
pvm: 27.5.2020 13:22

Kysymys: Julkisivujen maalatut betonipinnat

Julkisivut

Luhtirakennuksissa on ulkona kerrosten välinen betonikäytävä joka ulottuu talon reunaan sekä betoniportaat. Sivusade kastelee käytävää, betonireunaa ja portaat. Millä aineilla ulkobetonipinnat tulee käsitellä oikein betonista ulospäin? Pitääkö kokonaisuuden olla hengittävä (oletan) vai vedenpitävä? Jos rakenteeseen pääsee jostain vettä, ja se on vesitiivis, kosteus ei pääse pois ja pakkanen korkkaa pinnan ja maalit. Jos on lohkeilee, ilmeisesti hengittämätöntä pinta. Miten vain hilseilleet alueet voi korjata? Voiko tehdä kevyenä korjauksena, olettaen pintakäsittelyn olevan tietysti oikea. Onko järkevää asentaa reunuspelti tippanokkineen matalaan betonireunukseen tiiviillä yläsaumalla, jolloin se osa ei altistu sateelle lainkaan?Kauanko hyvin tehty betonipinta kuuluu kestää hyvänä? 

Kommentoi:*
Vastaus
Weber silikaattimaali on kiviainepintaan tarkoitettu maali, sillä voidaan toteuttaa avoin hengittävä pinta vanhoihin betonijulkisivuihin. Hilseilleet alueet pitää puhdistaa...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / Julkisivujen maalatut betonipinnat":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*