Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Julkisivut aihealue Seuraava
pvm: 15.2.2021 19:20

Kysymys: Parvekkeen laajentaminen

Julkisivut

Hei,

Olen pohtinut mahdollisuutta laajentaa parveketta 30-luvulla rakennettuun huvilaan (sijaitsee haja-asutusalueella). Rakennuksen toisessa kerroksessa on tällä hetkellä n. 1x1m parveke ja tarkoituksena olisi leventää parveketta n. 3 metrillä purkamatta vanhaa (hyväkuntoista) osaa. Parvekkeessa ei jatkossakaan olisi lasituksia tai katosta, vain kaide. Jatko-osa rakennettaisiin samalla tavalla kuin vanha osa kiinnittämällä tukipalkit ulkoseinän läpi välipohjan rakenteisiin. Hoituisikohan tämä toimenpide toimenpideluvalla vai tarvitseekohan rakennusluvan? Jos tarvitsee rakennusluvan, ja toimittaisin asianmukaiset rakennepiirustukset hakemuksen mukana, niin olisikohan hankkeessa mahdollista itse toimia vastaavana pääsuunnittelijana ja työnjohtajana? Varsinaisesti rakennusalan koulutusta ei minulta löydy, jos se vaaditaan.   

 

Kommentoi:*
Vastaus

Työ onnistuu todennäköisesti toimenpideluvalla, mutta rakennesuunnitelmat sekä lujuuslaskelmat yms. pitää pätevän rakennesuunnittelijan tehdä. Samalla hän voi toimia pääsuunnittelijana, joka hoitaa myös lupa-asiat rakennusvalvontaan. 
Itse et voi toimia vastaavana työnjohtajana etkä pääsuunnittelijana, sillä maankäyttö- ja rakennuslaki estää. 
Kyseessä on ihmisten terveellisyyteen ja turvallisuuteen vaikuttava toimenpide.
Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / Parvekkeen laajentaminen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Terassin sähköinen toimenpidelupakin vaatii ainakin piirustuksia ja julkisivukuvia. Maalla on se pieni haaste, että minkäänlaisia piirustuksia ei yleensä ole. Tein siis ilman lupaa nykyisen taloni terassin kohden metsää (kultakaivosaluetta tai mieluummin tuulivoimapuistoa). Ennen voi soittaa kunnan rakennustarkastajalle tai ihan käydä paikalla. Sitä kannattaa vieläkin pienillä paikkakunnilla kokeilla? [Viisasinsinööri]
19.2.2021 21:42Kommentoi:*