Rako räystään alla ja esille tulevat villat (Julkisivut)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Julkisivut aihealue Seuraava
pvm: 15.6.2020 9:31

Kysymys: Rako räystään alla ja esille tulevat villat

Julkisivut

Hei, meillä on 2018 syksyllä valmistunut puutalo (valmistalopaketti) ja nyt mm. räystään alla olevassa muovisessa ötökkäverkossa on reikiä (verkko tullaan korjaamaan lähiaikoina ilmeisesti talotehtaan toimesta).

Reikiä tutkiessamme huomasimme kuitenkin, että julkisivulaudoituksen takana on noin. 5 cm "tyhjää" alaspäin, sen jälkeen tuntuu jotain seinämateriaaleja. Suurin huolenaiheemme on seinän takaa esille saatava villa. Eli sormilla pystyy selkeästi nostamaan villanpalasia jostain seinärakenteesta, läheltä julkisivulaudoitusta. Onko tämä ihan normaalia? Tuon rikkinäisen ötökkäverkon myötä on ilmennyt ongelmia mm. pikkulintujen kanssa, jotka ovat nyppineet villoja jostain räystäänalusista (tai sitten tuolta seinästä) ja ainakin yksi linnunpesäkin jo löytyy seinän takaa. Eli voiko olla mahdollista, että linnut ovat tehneet tuhojaan niin, että villoja on nyt esillä vai voisiko kyseessä ylipäätään olla joku rakennusvirhe? Mikäli rakennuttaja huolehtii uuden ötökkäverkon asennuksesta, onko talon kunnon kannalta ihan ok, mikäli itse seinärakenteelle ei enää tehdä mitään, vaan uusi verkko vain laitetaan esim. julkisivulaudoituksen päälle ja kiinnitetään pintapuolisesti toisesta reunasta räystään/katon aluslaudoitukseen? Kiitos vastauksestanne jo etukäteen. Ohessa myös pari valokuvaa aiheesta.
Kommentoi:*
Vastaus
Pieneläinverkon asennus on ollut virheellinen ja siksi pikkulinnutkin ovat päässeet villoihin käsiksi tai paremmin san...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / Rako räystään alla ja esille tulevat villat":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*