Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Julkisivut aihealue Seuraava
pvm: 17.5.2022 10:29

Kysymys: Sokkelin kivirouhe päällystäminen

Julkisivut

Talossani joka rakennettu 1990 on kivirouhe sokkelissa, nyt kymmeniä vuosia myöhemmin rouhetta on alkanut harveta osasta kohtaa ja kattoremontin jäljiltä syöksyputket jäi turhankin ylös ja roiskuva sadevesi on tehnyt tehtävänsä sokkeliin. Kysymys kuuluukin, voiko / kannattaako rouhetta suoraan esim. päälle maalata tai vetää jokin pinnoite siihen? Ympäri taloa tietenkin.

Vai täytyykö vanha rouhe poistaa mekaanisesti kokonaan?  

Kommentoi:*
Vastaus

Nykyisin ei rouhetta juuri käytetä, vaan pinnoitteet ovat tulleet tilalle.  Pinnoitteista löytyy myös erilaisia röpöpintaisia pinnotteita.  Hae maalikaupasta erilaisia näytteitä arvio asia uudelleen.  Ruohepinnoitteen korjaaminen kunnolliseksi rouhepinnoitteksi ei tahdo onnistua parhaimmiltakaan sokkelirappareilta.
Arvostele vastaus kysymykseen "Julkisivut / Sokkelin kivirouhe päällystäminen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*