aluskate-tuote (Kattotarvikkeet)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kattotarvikkeet aihealue Seuraava
pvm: 14.10.2020 21:50

Kysymys: aluskate-tuote

Kattotarvikkeet

Olen ostanut Byggmaxista aluskate-tuotteen (katto tiili kuvio peltikate) aluskate kesti 5 vuotta ja "haihtui" pois  ( eli alkaa vuotamaan ja katoaa koko tuote pois)I,tein reklamaation,eivät hoitaneet asiaa,otin yhteyden kuluttaja-astamieheen!! hän oli yhteydessä Byggmax-reklamaatioon,vaativat ottamaan HTT-Kauppakamarin puolueettoman tarkastajan,tarkastaja todennut tuotevirheen!!! ( tuote ei täytä rakennuslain vaatimia kesto määrityksiä eli 20'50 vuotta,eikä läpäissyt veden pitävyys koettakaan), kuka kantaa vastuun kyseisen tuotteen aiheuttamista vahingoista,kun myyjä liike pakoilee vahingonkorvauksia? kyseistä tuotetta on varmasti paljon myyty ja useat talojen katot  ja seinä rakenteet vaurioituvat valuvista kondenssi vesistä ja kehittyy myös home mikrobeja,eli koko talo tuhoutuu kyseisen tuotteen takia,(myöskin tuotevirhevastuu laki,myyjäliike ja valmistaja) eli eikö kyseistä Byggmaxia koske rakennustuote lati,määräykset,vastuu ?
Uteliaisuuttani kysyn: löytyisikö kuvia? [kvkj]
15.10.2020 10:40


kuvia noin 50kpl mitkä ottanut kauppakamarin virallinen tarkastaja!!!! [J12473862213]
15.10.2020 21:43


Joihinkin halvimpiin aluskatteisiin lisätään valmistusvaiheessa kalkkia, sillä saadaan paino ylös, mutta vanhenemiskestävyys alas.

Sitten myös halvoissa on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota asennusvaiheessa riittävään roikkumaan kattotuolien välissä, johtuen suuresta vanhenemiskutistumasta.

Kannattaa myyjältä kysyä minkälaisen takuun tuotteen valmistaja/valmistuttaja myöntää ko. tuotteelle.

Tämä teksti on yleisluontoinen, ei välttämättä Byggmaxin tuotteelle, koska en tuon aikaista heidän aluskatettaan tunne.

”Aluskatteen käyttöiän pitää olla vähintään vesikatteen käyttöiän pituinen” -Kuivaketju10 [kvkj]
16.10.2020 11:34


kauppakarin tarkastaja todennut,ei rakennusvirheitä ja tuote on jätetty myös roikkumaan,tehnyt myös vedenläpäisykokokeet,ei pidä vettä!!! nyt asia annettu myös tukes-turvallisuuskeskukselle!!!! muovipinnoite katoaa ja myöskion HPDE.nylon verkko mihin tuote valmistettu,myöskin merkki raita,mikä ilmoittaa paljonko sauma päällekkäin,eli kaikki,kun tuote on viallista valokuvia on minulta saatavissa!!! kun ilmoittaa osoitetiedot [J12473862213]
16.10.2020 17:37Kommentoi:*
Vastaus

Paina vain kuluttaja-asiamiestä.  Oikeus tällaisia yrittäjiä varten.  Sitä kautta saat parhaan lopputuloksen asiallesi.
Arvostele vastaus kysymykseen "Kattotarvikkeet / aluskate-tuote":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*