Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Keittiö ja kalusteet aihealue Seuraava
pvm: 26.5.2019 16:47

Kysymys: Keittiökaapit lastulevyseinääm...

Keittiö ja kalusteet

Hei kaikki ingen göörit ja kaikki muut titäväiset.

Viikon päästä aloitan uusien keittiökaappien asennuksen ja seinät on 13mm sokopania, mikä oli normi seinämateriaali 60-luvulla.

Kysymys kuuluu: Mikä olisi kätevin ja luotettavin tapa kiinittää kaapit? Piirut ei tietenkään osu niin että kaikki ruuvit saisi niihin. Joka kaapin saa kyllä kiinni piiruun ainakin yhdellä ruuvilla mutta toinen, tai toiset ruuvit on pakku ruuvata 13mm lastulevyyn. Kestääkö ruuvata levyyn, ja onko siihen joku parhaiten sopivat ruuvit, vai pitääkö käyttää levyseinään tarkoitettuja lukitustsydeemejä? Toki kaapit ruuvataan toisiinsa niin kuin asiaan kuuluu.

Kommentoi:*
Vastaus

Kaappien kiinnitys

Ei ole mitään vippaskonstia.
Kaappien taa on laitettava vaakaan kahdet asennuskiskot, jotka kiinnitetään nykyisiin runkotolppiin ja niihin saa kaapit kunnolla kiinnitettyä
Ylimääräiset raot saa tukittua seinän välitilat levyttämällä. Alakaapeille tehdään sama homma, niin välitilan levy asettuu tiiviisti kaappien väliin.
Sähköjohdotukset ym. on helppo tehdä ko. koolausten väleissä.
Lopun osaatte jo varmasti itsekin tehdä tai pestatkaa siihen ammattilainen.
Neuvoin nyt hyvästä sydämestäni, vaikka tämän palstan tarkoitus ei ole hotaa ammattiopiston ( entisen ammattikoulun) virkaa.devil
Arvostele vastaus kysymykseen "Keittiö ja kalusteet / Keittiökaapit lastulevyseinääm...":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*