Kodinhoitohuoneen ja erillis-WC:n vedeneristys (Keittiö ja kalusteet)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Keittiö ja kalusteet aihealue Seuraava
pvm: 22.1.2020 22:52

Kysymys: Kodinhoitohuoneen ja erillis-WC:n vedeneristys

Keittiö ja kalusteet

Hei,Olemme teettämässä asunnossamme remonttia, jossa remontoidaan kokonaisuudessaan kylpyhuone, sauna, kodinhoitohuone ja erillinen wc.

Potentiaalinen urakoitsijamme on sitä mieltä, että khh ja wc ovat märkätiloja, koska niissä on lattiakaivo ja näin ollen tilat tulisi vesieristää lattiasta kattoon. 

Ympäristöministeriön asetus rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta 782/2017 määrittelee märkätilan seuraavasti:

"5) märkätilalla huonetilaa, joka ei ole asuinhuone ja jonka lattiapinta on tilan käyttötarkoituksen vuoksi vedelle alttiina ja jonka seinäpinnoille voi normaalissa käyttötilanteessa roiskua tai tiivistyä vettä," [https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2017/20170782]Khh ja wc eivät mielestämme tuota määritelmää täytä ja täten eivät olisi märkätiloja, jolloin pelkän lattian (sekä n.10cm seinää) vedeneristys riittäisi.

Mikäli näin on, niin miten saisimme urakoitsijan vakuuttuneeksi, että pelkkä lattian vesieristys riittää näissä?
Mites on sitten WC:n kohdalla pide, mites sitten tämän asian hoidat.  Ja kumpi sinusta on parempi eritää tai ei eristää. Jos vahinko sattuu kumpaa harmittelet enenmmä sitä kun eristit vai sitä että et eristänyt? Mieti hiukan ei aina ole kysymuyksessä määräykset vaan muut asiat. Ja mitä säästät??

  [Marwin]
27.1.2020 21:57Kommentoi:*
Vastaus
Vesieristyksen suhteen olette oikeassa, mutta jos urakoitsijalla on väärä kä...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Keittiö ja kalusteet / Kodinhoitohuoneen ja erillis-WC:n vedeneristys":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*