Laminaattitason vaurion korjaus (Keittiö ja kalusteet)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Keittiö ja kalusteet aihealue Seuraava
pvm: 25.12.2013 13:55

Kysymys: Laminaattitason vaurion korjaus

Keittiö ja kalusteet

Meillä on keittiössä iso alue taivereunalaminoituja ISKUn pöytätasoja, ja kaikissa yhtenäinen väri, jota ei löydy enää ISKUsta. Laminaatissa aivan keskeisellä ja jatkuvasti kostealla paikalla 1cm halkaisijaltaan kokoinen alue, josta laminaattipinnoite irti, ja allaoleva lastulevy hieman (1-2mm) pullistunut. Olemme suojanneet vaurikohtaa uusilta roiskeilta ja nyt levy on syvältäkin kuiva. Saako tätä mitenkään korjattua ettei tarvitsisi laittaa kaikkia samanvärisiä pöytätasoja uusiksi. Rautakaupassa tarjosivat vahapuikkoja, joista ei löytynyt oikeaa hopeanharmaata väriä.

väri oli siis tummanharmaa metalliefekti jos sillä on merkitystä


[J5208161122]
25.12.2013 14:4Kommentoi:*
Vastaus

Jos kyseinen pala on hukkunut, paikkaaminen näkymättömäksi on täysin mahdotonta. Erilaisia vahapuikkoja kannattaa kysyä pöytätasoja myyvistä rakennuslevyliikkeistä. Kannattaa keskustella myös paikallisen puusepän kanssa, keksiikö hän korjausvaihtoehdon. Pöytään voi jyrsiä syvyyssuuntaisen uran ja liimata siihen täysin erivärisen laminaattipinnan tai puulistan. Toteutuksesta tulee suunnitellun näköinen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Keittiö ja kalusteet / Laminaattitason vaurion korjaus":

Kiitos neuvoista, täytyy hakea joku paikallinen puuseppä hätiin miettimään tuota "suunnitellun näköistä" ratkaisua, joka taitaa olla meidän kukkarolle ainoa sopiva vaihtoehto.Kävin myös ISKUssa. Samaa pintaväriä laminaatista ei odotetusti löytynyt, suositeltiin tason uusimista kokonaan, ja kokonaishinnaksi tulee 1200...1500 euroa.


[KeittiöRemontti]
27.12.2013 14:12


Kylläpä on  laminaatilla kova hinta...? Eiköhän nyt mistään löytyisi suunnilleen samanlaista halvemmalla, että voisi koko tason vaihtaa...? Ja miksi pitää kaikki tasot olla saman värisiä? Voisi ehkä olla "suunnitellun näköistä" jos koko kyseinen pinta olisi poikkeava....! Kumminkin on kysessä vain päällystetty lastulevy; sen korjaus esitetyllä tavalla on mielestäni tekohengitystä ja rahojen tuhlausta...! Henkilökohtaisesti en menisi tuolle korjaukselle takuita antamaan!


[ruosu]
27.12.2013 20:3


Epoksia voi sävyttää ihan minkäväriseksi vain. Kestää, täyttää, ja voi hioa ihan saman kiiltoiseksi kuin vanhakin pinta.


[kappalainenL-häme]
28.12.2013 12:21


Epoksia voi sävyttää ihan minkäväriseksi vain. Kestää, täyttää, ja voi hioa ihan saman kiiltoiseksi kuin vanhakin pinta.


[kappalainenL-häme]
28.12.2013 12:21


Epoksia voi sävyttää ihan minkäväriseksi vain. Kestää, täyttää, ja voi hioa ihan saman kiiltoiseksi kuin vanhakin pinta.


[kappalainenL-häme]
28.12.2013 12:21


No voi sun vehnäleipä!


[kappalainenL-häme]
28.12.2013 12:22


Kiitos neuvosta !!! Kokeilemme epoksia koska rahat on rehellisesti sanoen aika tiukilla.


[KeittiöRemontti]
28.12.2013 15:35


Epokseja on monenlaisia. ja silti ne ovat kaikki melkein samankaltaisia. Epoksia kannattaa tehdä vähän isompi erä kuin korkillinen. Ainesosien mittaaminen on hankalaa pienillä tilavuuksilla ja jos laittaa liikaa kovetetta, epoksi voi jäädä kumimaiseksi.Sävytystä voi koittaa kotona koekappaleelle. Mailiike voi tuon hallita sävytyksen hallita tai sitten itse. Metallinhohto on kumminkin mahdoton, ellei sävytä spraymaalilla. Olen tehnyt sitäkin. Automaaleista löytyy miljoonaa metallinhohto sävyä. Tallöin päälle joutuu laittamaan vielä ohuen kerroksen epoksia 0,3mm, että pinta tulee tiiviiksi. Yksi vaihtoehto sävytyksen sijaan on täyttää ensin vajaaksi ja maalata spraylla kun epoksi on nahkeaa (kovettuneeseen epoksiin maali ei ota!) ja sitten ohut keros päälle.Maalikaupasa saa sävytyspastan pullojen jämiä, kun pyytää kohteliaasti. Tuollainen paikko ei tarvitse edes kokonaista pisaraa. Sävyn hakemine on siten oma pelleilynsä. ja paikko ei tietenkään ole metallinhohto.Itse pinnoitin koko keittiönpöydän ihan arsalinista tilaamallani lattiaepoksilla.Paikon tekeminen on takuulla melkoista askartelua, joten huolellisuutta ja malttia hommassa. Tosin itse laittaisin KUNNOLLISTA epoksiliimaa ja sävyttäisin sen vain sinne [kappalainenL-häme]
30.12.2013 11:53
Kommentoi:*