Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 5.3.2021 16:42

Kysymys: Älvsby-taloon kaakeloitu ph+sauna

Kylpyhuone ja sauna

Hei!

Ostimme 2002 rakennetun Älvsby Pihlajatar -talon. Tarkoitus on tehdä sauna + pesuhuone uusiksi. Alkuperäinen vedeneristys on toteutettu muovimatolla ja -tapetilla. Uusittuun lattiaan ja seiniin tulee kaakeli ja lattiaan mukavuuslattialämmitys. Yritin tiedustella suoraan Älvsby:ltä, miten puurossipohjan päälle toteutetaan pohjatyöt kaakelointia varten niin että rakenne kestää, mutta en saanut vastausta varsinaiseen kysymykseen.  Alapohjan rakenne nykyisellään:

Alapohja, K=0,23W/m2`c

22m lastulevy

lattianiskat 45x190 k 600

2x95mm min. villaa

ohut tuulensuoja

4,5mm kyllästetty kovalevy

19x70mm harvalaudoitus, kyllästetty 
Kommentoi:*
Vastaus

Mikäli lattian korkeus voisi kasvaa noin 40-50 mm, kannattaisi lattiasta poistaa muovimatto ja tasoittaa lastulevyn pinta, johon kiinnitetään lämmitys elementit, betonointi esim. Webervetonit 6000 pikalattiamassa valu n. 30-40 mm, jolla saa tarpeelliset kaadot, vesieriste ja laatoitus.
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Älvsby-taloon kaakeloitu ph+sauna":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*