Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 7.6.2021 19:49

Kysymys: Kastunut tiiliseinä

Kylpyhuone ja sauna

Ostimme talon, jossa suihkua vasten olevan betoniseinän alaosassa oli mitattu kohonneita kosteusarvoja. Kosteus lähti vaihtamalla lattian rajaan uudet silikonit mustuneiden tilalle.Takkahuoneen puolella oli tuon seinän maalit kuoriutuneet jalkalistan kohdalta, joten suunnittelemme seinän maalausta. Itseäni kuitenkin mietityttää, koska seinässä on mielestäni jokin haju. Kysyin asiasta eräältä rakennusmieheltä, joka totesi sen betonin hajuksi. Myös rakennusinsinööri sanoi, että seinän kuivaminen riittää, ja että kylpyhuoneremontti on aiheellinen muutaman vuoden päästä.Talo rakennettu -75 ja kylpyhuone remontoitu viimeksi ehkä 90-luvulla. Uskaltaako tuon seinän vain maalata nyt tässä vaiheessa ja tehdä sen kylppärirempan lähivuosina? Onko aihetta tarkempiin tutkimuksiin?


Kommentoi:*
Vastaus

Suosittelen koko tilan kunnostamista nyt, sillä tilanne pahenee nopeasti ja saattaa mikrobikasvustoakin ilmetä ja villiintyessään saattaa tulla isokin remontti muihinkin tiloihin. Ottakaa alan ammattilailainen tekemään tuo suihku- tai kylpyhuonekorjaus, niin saatte paikat kuntoon. Tiedän kokemuksesta, ettei aika paranna nykytilannetta.
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kastunut tiiliseinä":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*