Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 16.2.2021 17:28

Kysymys: Khh:n lattian epätasaisuus

Kylpyhuone ja sauna

Kyseessä juuri valmistunut uudiskohde. KHH:n lattia aaltoilee, jonka vuoksi siinä kulkeminen ja sen käyttö on vaikeaa. Rakennuttaja sanoo, että lattia täyttää normit, kunhan vesi jotain kautta kiertää lattiakaivoon. Meillä on käsitys, että lattia saisi kaataa vain lattiakaivon suuntaan, jolloin yli 6 mm:n kaato muuhun kuin lattiakaivon suuntaan olisi virhe.  
kysyjä
Kysymyksiä: 1 kpl
Kaato ei välttämättä ole virheellinen.Rakennuttaja on oikeassa, mikäli tuo 1 cm/metri toteutuu ja vedenkulku toteutuu. Silminnähtävät kohoumat ovat esteettinen haitta, mistä voi mainita kohteeseen tutustuttaessa. Jos siinä on nyt vaikea kävellä, jotain vakavaa on tapahtunut talon rakenteille? Mittanauha ja vatupassimittaus nyt ensin... [Viisasinsinööri]
19.2.2021 20:38Kommentoi:*
Vastaus

Kaadon pitää olla vähintään 1:100 eli 1 sentti jokaisella metrillä lattiakaivoon päin niin, ettei vesi missään kohtaa lammikoidu lattialle.
Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset edellyttää tämän. Eli kertomasi lattian kaato on virheellinen, eikä täytä laatuvaatimuksia/normeja.
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Khh:n lattian epätasaisuus":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Siis kyseessä khh missä vesi oikein virtaa lattialla!! Ja sentti metrillä. Mut jos siinä on vaikea kulkea niin onhan siinä virhe.   [Migu]
18.2.2021 21:18Kommentoi:*