Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 8.3.2021 17:17

Kysymys: Kosteusvauriot?

Kylpyhuone ja sauna

Hei, mittausraportissa 110 kun vertaustietona mitattu muualta kylppäriä 45-55 arvot. 

onko tuo luku 110 kuinka paha vesivahinko/kosteusvaurio? 
Lähtökohtasesti kaikki yli 90 arvot tarkoittaa kosteuden puolesta kosteata. Vesi voi olla jumissa esim laatan takana jossa se pysähtyy vesieristettyyn pintaan. Jossei vesieristettä ole, kosteus etenee kivi tai puurakenteeseen. Mikäli korkeat lukemat ovat vain parin sentin alueilla mittari häiriintyy sähköstä tai metallista laatan takana. Korjaa puutteet silikoneissa ja saumoissa niin se saattaa korjaantua hissukseen. T:raksa ukko  [Agusetä]
12.3.2021 13:51Kommentoi:*
Vastaus

Siksi heikot lähtötiedot, etten voi ottaa kantaa, että onko kysymyksessä kosteusvaurio. Ilmeisesti mittaus on tehty jollakin pintakosteusmittarilla, jonka antamiin lukuihin mittaajan tulee ottaa kantaa mittausraportissaan mahdollisesta vauriosta. Mahdollinen lattian raudoitus saattaa hyvinkin paikallisesti nostaa pintamittarin arvot hyvinkin tähän lukemaan. Kehottaisin ottamaan yhteyttä mittauksen suorittajaan ja tarkentamaan lausuntoaan, mikäli kysymyksessä on ammattilainen.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kosteusvauriot?":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*