Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 10.7.2021 9:27

Kysymys: Kylpyhuoneen irtonaiset laatat

Kylpyhuone ja sauna

Kylpyhuoneen suihkutilan saunan vastaisella seinällä on laattoja irti. 

Laatat kyllä pysyvät alustassaan kiinni sekä toisissaan mutta ilmeisesti vesieriste on lähtenyt irti alemmasta kerroksesta ja laatat ovat irti. Mutta toisissaan kiinni. Seinän toisella puolella on sähkösauna ja panelointi.

Mitä olisi järkevintä tehdä? Ettei koko kylpyhuonetta tarvitse repiä alas?

Kommentoi:*
Vastaus

Mikäli tosiaan vesieriste on irronnut alustastaan, niin purkaminen ja uudelleen tekeminen tuntuisi ainoalta vaihtoehdolta. koska kysymyksessä on seinärakenne, voit purkaa vain kyseisen seinän ja jos kulmat ovat kiinni varovasti kulmat purkamalla liittää uusi vesieriste vanhaan niin seinän alaosassa kuin kulmissakin.
Kuitenkin mikäli kysymyksessä on jo ikänsä ja ulkomuotonsa puolesta saneerausta toivova pinnoite, kannattaa tehdä koko huoneen perusteellinen ilmeen muutos.
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kylpyhuoneen irtonaiset laatat":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*