Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 26.7.2021 14:23

Kysymys: Kylpyhuoneen katon höyrynsulku

Kylpyhuone ja sauna

Pulpettikattoisen hirsitalon kylpyhuoneen alaslasketun katon rakenteeseen pitäisi laittaa eriste höyrynsulun päälle, ja nyt remontin tekijä keksi että laitetaan Sauna-Satua, niin saadaan höyrynsulku ja eriste samassa. Reunojen tiivistäminen mietityttää, pitääkö olla yhdistetty seinien vedeneristeeseen? 

Sauna-Satu tulisi oheisessa kuvassa näkyvän seinäkoolausten ylälaidassa olevan vaakakoolauksen päälle. Seinälevyt (märkätilakipsilevy) tulevat päättymään kyseisen vaakapalkin alapuolelle, ja siihen tasoon tulee myös katon panelointi. Väliin jää tila kattolampun asennukseen ja johdoille tms. Riittääkö katon höyrynsulun tiivistämiseksi, jos katon Sauna-Satu teipataan kiinni alapuoliseen puupalkkiin, vai tulisiko vedeneriste ulottaa palkin yli ja liittää Sauna-Satuun nurkkavahvikkeita käyttäen?


Kommentoi:*
Vastaus

Mikäli sauna satua esittämälläsi tavalla käytetään höyrysulkuna, tulee höyrysulku ( alumit paperi) liittää teippaamalla seinälevyy sekä suojata vaakakoolaus ja liittää teippaamalla Sauna Satuun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kylpyhuoneen katon höyrynsulku":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*