Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 10.3.2021 7:39

Kysymys: Kylpyhuoneen vanhan tasoitteen poisto

Kylpyhuone ja sauna

Kylpyhuoneessani oli seinissä muovimatto, jonka alla tasoite. Seinät betonia ja kahitiiltä. Olen poistanut seinistä liimajäänteet. Tasoite on tiukasti kiinni alustassaan. Tasoitetta on kauttaaltaan sentistä puoleentoista. Pitääkö hyvin kiinnioleva tasoite poistaa ? Hiomalla tuosta tasoitemäärästä tulee älytön määrä pölyä ja mittava määrä vanhaa laastia. Piikkaamalla on vaara rikkoa kahitiiliseinä. Itse olisin päätymässä ratkaisuun jossa laittaisin vanhan tasoitteen päälle praimerin 1:4 ohennettuna ja sen päällee ohuen kerroksen märkätilatasoitetta, praimerin ja vesieristeen. 

Kommentoi:*
Vastaus

Ei tosiaan ole mitään tarvetta poistaa vanhaa tasoitetta, kuin tietenkin niiltä osin mikä ei ole tiukasti kiinni alustassaan. Mikäli joiltakin osin on irtonaista se kannattaa poistaa ja paikata muutkin mahdolliset kolot ja painautumat. Tämän jälkeen suunnittelemasi rakenne on aivan oikea työtapa.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kylpyhuoneen vanhan tasoitteen poisto":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*