Kylpyhuoneremontti (Kylpyhuone ja sauna)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 6.10.2020 8:54

Kysymys: Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuone ja sauna

Asunto-osakkeeeni wc.suihkutila on valmistunut 1974,siinä on lattiassa muovimatto ja seinissä laatat 130cm korkeudelle,siinä siis ei ole vesierstystä.Olen hankkinut sen 2018.Muovimatto on sentin pituudelta halki,kai sinne on vesi mennyt,matto ei ole irti betonista..Pitäisi aloittaa remontti tähän tilaan.Matto ja kaakelit pois ja uudet kaakelit ja vesieristys.kysyin isännöitsijältä,hän sanoi että heidän yhtiössä osakas on vastuussa vesieirstyksestä .Kysyisin että onko isännöitsijä oikeassa ja jos aloitan remontin maksanko itse kaiken,varsinkin jos on kosteusvaurio.Jos ei ole kosteutta ,niin kysyn että tuleeko vesieristys laittaa kattoon asti korkeus 260 cm ja laatat päälle?Kannaattako nyt aloittaa remontti ensi vuonna kuvataan viemärit,ja mahdollinen viemäriremontti 2 vuodenpäästä? 

Kommentoi:*
Vastaus

Vastuu, että vesieristykset ovat kunnossa, on taloyhtiöllä.  Kustannuksista vastaa osakas.  On hyvin tavallista, että taloyhtiön hallitus päättää,  että taloyhtiö osallistuu kustannuksiin tai jopa maksaa kaikki vesieristyksen kustannukset varmistaakseen, että ne tehdään ammattilaisten toimesta.  Kannattaa siirtää remontia siihen asti, kunnes kuvauksen tulokset tiedetään.  Kuvaaja osaa heti kuvauksen jälkeen kertoa mikä on kannattavaa viemäriremontin suhteen. Tässä tilanteessa voitte tehdä päätöksen omasta remonistanne. Kun aletaan vesieristämään, niin koko tila vesieristetetään
p.s.  Tee isännöitsijälle heti ilmoitus mahdollisesta vesivahingosta: " Minusta on mahdollista, että maton halkeamasta pääsee kosteutta maton alle betoniin ".  Tämä sen takia, koska isännöitsijä suhtautuu nuivasti osakkaisiin, on mahdollista, että isännöitsijä syyttää vesivanhingon pahentuneen,  koska olette viivytelleet sen ilmoittamisessa.
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kylpyhuoneremontti":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*