Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 7.6.2021 20:26

Kysymys: Kylpyhuonesaunan lattiapinta

Kylpyhuone ja sauna

1969 rakennetun omakotitaloni saunan (jossa on myös suihku samassa tilassa) lattialaatat ovat alkaneet osoittaa irtoamisen merkkejä suihkun alta. Kyseessä on yksikerroksinen talo, ei valesokkelia. Alunperin saunassa on ollut joko paljas tai maalattu betonilattia. Jossakin vaiheessa se on sitten laatoitettu ilman vesieristettä.

Mikä olisi hyvä ja kustannustehokas tapa lattian remontoinniksi? Onko oikea tapa purkaa lattialaatat, kuivattaa betoni, laittaa kosteussulku ja sitten laatoittaa uudelleen? Olisiko ok vain kaivaa vanha betonilattia esille ja jättää alkuperäisasuunsa, ilman laattoja? Tai maalata tai muuten pintakäsitellä paljas betonilattia? Lattialämmitystä ei ole enkä sitä tilaan kaipaakaan.

Kommentoi:*
Vastaus

Suosittelen koko tilan korjausta niin, että puratte kaikki laatat betoniin asti pois ja hiotte betonipinnan puhtaaksi kaikesta irtoavasta materiaalista ja asentakaa vedeneriste nostaen se seinälle vähintään 200 mm korkeuteen. Ellei suihkun takana ole vedeneristettä, niin asentakaa se sinne myös ja laatoittakaa vedeneristetyt alueet. Alan ammattilaiseen kannattaa ottaa yhteys, niin tila tulee kerralla kuntoon.
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kylpyhuonesaunan lattiapinta":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*