Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 22.12.2021 16:0

Kysymys: Laatoitus seinien kulmissa

Kylpyhuone ja sauna

Kylpyhuoneen laatoittaja on omaksunut tavan laittaa laatat seinien sisäkulmissa miltei kiinni toisiinsa. Välissä voi olla vain 1mm rako ja joissain kohdin laatat ovat jopa kiinni toisissaan. Sauman puhdistaminen kiinnityslaastista ja saumauslaastista jäi osittain tekemättä. Kapeasta raosta se on hyvin hankalaa. Onko tämä laatoitusvirhe? Voinko vaatia puhdistamaan raot ennen silikonien asennusta? Joissain kohdissa tämä vaatisi käytännössä laatan irroitusta.

Kommentoi:*
Vastaus

Ei kuulosta ihan hyvän rakennustavan mukaiselta työtavalta. Toisaalta laatoitus laatoitus hoitaa tehtävänsä näinkin. Laatoittajan on toki tarvinnut huomioida oma työtapansa vesieristystä tehdessään, ts.nurkka ei saa olla juurikaan pyöreä. Ainakin laattalaastiroiskeet tulisi puhdistaa kovana materiaalina saumasta. Saumalaasti on sen verran pehmeämpää koostumusta, että mikäli seinässä tapahtuu jotakin liikettä, pienet saumalaastinokareet murtuvat. Kun käytte asiaa laatoittajan kanssa läpi, sopikaa siitä, että silikoonisauma varmasti painuu tuohon kapeaankin rakoon. 
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Laatoitus seinien kulmissa":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Nolla sisäkulma saumaan on helppo laittaa silikonia. Tästä seuraa myöhemmässä vaiheessa myös silikonin vaihdon helppous. Liikunta saumaa ei nurkat tarvitse, kun vesieriste toimii koko seinän matkalla laakerina. Puhdista ne tarvii ainakin niin paljon, että silikoni peittää.

www.mura.fi [J2968781414]
19.5.2022 20:57Kommentoi:*