Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 10.3.2021 21:3

Kysymys: Lattialämpö vesikiertoinen

Kylpyhuone ja sauna

Talomme on rakennettu 1982. Lattialämmön putken liitos on vuotanut, korjatessa putki on mennyt kaksi kertaa poikki, syy: putki on kovettunut.  Liitos on korjattu. Putken ulkohalkaisija on 18 mm ja sisähalkaisija 12 mm. Voiko uuden 12 mm lattialämpöputken työntää ko. putken sisälle ja näin korjata epävarma vanha putki. 12 mm putki sopii, mutta voi käydä ahtaaksi pitkällä matkalla. Onko 10-11 mm putkea se menisi putken sisälle ja korvaisi vanhan.  On myös harkittu, että laitetaan uusi vesikiertoinen lämmitys lattian päälle, tai sähkölämmitys. 

 
kysyjä
Kysymyksiä: 2 kpl

Kommentoi:*
Vastaus

En tiedä järjestelmää. jolla vanhan lattialämmitysputken voisi korvata sujuttamalla pienemmän putken vanhaan, mielestäni ajatus kannattaa unohtaa. Mikäli on mahdollista nostaa lattian pintaa n. 20 mm niin esimerkiksi Warmian 10 mm lattialämmitysputki mahdollistaa lattialämmityksen asentamisen n. 20 mm kokonaiskorolla+ pintamateriaali. ennen uuden asentamista kannattaa poistaa kaikki pintamateriaalit betonipinnan päältä. Ala olevan linkin kautta tarkempaa tietoa.
https://warmia.fi/lattialammitys/saneeraus/ 
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Lattialämpö vesikiertoinen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*