Rivitalon saunaremontti. Kuka maksaa? (Kylpyhuone ja sauna)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 21.11.2020 0:10

Kysymys: Rivitalon saunaremontti. Kuka maksaa?

Kylpyhuone ja sauna

Taloyhtissä on 20 asuntoa joissa 1-11 ei ole saunaa vaan tätä varten taloyhtiössä on yhteissauna. Yhtiöjärjsetyksessä ei ole muuta mainintaa kuin että saunatilat ovat asuntojen 1-11 hallinnassa. Saunatiloista on asuntojen 1-11 omistajat maksaneet ylimääräistä yhtiövastiketta.Tämän lisäksi saunan käytöstä on peritty käytön mukaan perusmaksua + käyttömaksua (saunojien määrän mukaan). Rivitaloyhtiö on valmistunut vuonna 1975 ja saunaan ei ole tehty juuri mitään remonttia ja alkaa olla tiensä päässä. Laattojen sumat ovat rapisseet kuin myös lattialla olevan muovimaton saumat ovat vuotaneet. Remontin tarve on siis kiistaton. Kuka maksaa remontin kun asoy laissa on maininta, että kunnossapito on omistajan vastuulla. Kuitenkaan osakkeiden 1-11 osakekirjoihin ei ole merkitty saunaosaston omistuksesta mitään jolloin saunaosaston omistaa taloyhtiö!!!

Kommentoi:*
Vastaus

Lain opillisen vastauksen saat osoittamalla kysymyksen Rakennusoikeudelliset kysymykset osastoon.
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Rivitalon saunaremontti. Kuka maksaa?":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Olisi hienoa erinomaisen palvelunne lisäksi se, että ohajisitte kysymyksen suoraan oikeaan paikkaan kuten tapauksessani oikea osoite olisi ollut "kysy oikeudellinen kysymys".  [J6175091415]
22.11.2020 13:54Kommentoi:*