Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 8.3.2021 10:44

Kysymys: Saunan rakenne

Kylpyhuone ja sauna

Miten saunan rakenne tulisi toteuttaa. Kyseessä rintamamiestalon maanalainen kellari. Saunan alaosassa yksi harkkorivi. Tulisiko eristys toteuttaa siten, että tekee seinään koolaukset johon päälle esim saunasatu, niin että eriste ja harkko on samassa tasossa? Vai voiko eristeen asentaa suoraan seinään? Jälkimmäisessä mietityttää pykälä mikä eristeen ja harkon väliin jää. Salaojat on kunnossa ja eristys ulkopuolella. 


Kommentoi:*
Vastaus

Ensiarvoisen tärkeää kellarin sisutuksessa on, että perustuksen ulkopuolinen vesieristys ja lämmöneristys on kunnossa, mikäli näin ei ole kosteus vaurion syntyminen on mitä ilmeisempi sisäpuolisiin rakenteisiin.
Jos edellä oleva on kunnossa voit mielestäni liimata Sauna Sadun suoraan perusmuuriin, jonka päälle ristikoolaus, joka mahdollistaa tuuletusvälin hyvän toimivuuden ja lopuksi pintaan paneeli.
Koolauksen vahvuudella voit määrittää alimmaisen harkon korkeuden seinäpintaan.
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Saunan rakenne":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*