Vanhan kaakelin päälle levytys ja uusi kaakeli (Kylpyhuone ja sauna)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 29.3.2020 13:26

Kysymys: Vanhan kaakelin päälle levytys ja uusi kaakeli

Kylpyhuone ja sauna

Kyseessä vuonna 1991 valmistunut paritalo. Haluaisin muuttaa tilavan kuiva-wc:n suihkulliseksi wc:ksi. Seinät kyprocia, joissa kaakeli lattiasta kattoon. Välipohja/lattia ontelolaattaa jossa pintavalu ja kaakelointi. Seinät ovat hieman kierot, joten joudun oikaisemaan ne jollakin konstilla. Ajattelin seinien osalta levytystä suoraan vanhojen kaakelien päälle ja siihen sitten vesieristys ja uudet kaakelit. Lattialta vanhat kaakelit poistettaisiin, lattialämmityskaapelien asennus, uusi valu, vesieristys ja kaakelit pintaan.Kysymykseni onkin, mikä olisi paras tapa oikaista seinät ja voinko esim. Levyttää vanhojen kaakelien päälle? Koska kyseessä kuiva-wc, olettaisin että vedeneristystä ei ole tehty, enintään kosteussulku vanhojen kaakelien alle.

Kommentoi:*
Vastaus

Kysymyksessäsi maininta ” hieman kierot” voi ne oikaista seuraavasti, pese pinta hyvin vaikka jollain laatta tai kiviainekselle tarkoitetulla aineella. vedä saneerauslaattalaastilla ja pienellä laastikammalla seinään raidat tartunta kynnet ja anna kuivua kunnolla vuorokausi. sen jälkeen tasoita seinä kostean tilan tasoituslaastilla oikoen kieroudet. Tasoitteen päälle voit tehdä vesieristeen ja laatoituksen. Tai kuten suunnittelit levyttää seinän uudelleen vesieriste ja laatoitus.
Tarkista kuitenkin ettei vanhan laatoituksen alla ole vesieristettä, kosteussulku sively ei estä uuden rakenteen tekemistä päälle.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Vanhan kaakelin päälle levytys ja uusi kaakeli":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*