Vessan laatoituksen pohja (Kylpyhuone ja sauna)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 13.3.2019 14:24

Kysymys: Vessan laatoituksen pohja

Kylpyhuone ja sauna

Vanhan rintamamiestalon yläkerrassa on vessa joka haluttaisiin nyt laatoittaa. Lattiamateriaali on nyt jotain ohutta vaneria? Laitan siitä kuvan.  Mitä siis laattojen alle?  Revitäänkö vaneri pois vai voiko päälle laittaa esim betonia ja siihen vesieristys+ laatat. Vai laitetaanko uusi vaneri tms tilalle ja siihenkö suoraan (+vesieriste) laastilla laatat kiinni?  Purua lattian alla eristeenä.


Kommentoi:*
Vastaus

Wc-istuin pois remontin ajaksi ja 18 - 20 mm vaneri lattiaksi, vedeneriste lattiaan ja nosto seinille noin 100 mm niin, että lattian ja seinän rajakohtaan vedeneristettä asennettaessa vahvikekankaat valmistajan ohjeistuksen mukaan. Ennen vanerin asennusta tarkastakaa, että alla on riittävän tukeva koolaus ettei vaneri pääse joustamaan. Betonilattian teko on hidas prosessi, jota en suosittele. Jos tilassa on lattiakaivo, niin siihen lattian pitää kallistaa vähintään 1:100 eli 1 cm / metri. Jos tilassa ei ole lattiakaivoa, niin vedeneristystä ei välttämättä tarvita, mutta sen voi halutessaan asentaa.
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Vessan laatoituksen pohja":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Milloinka on ruvettu sallimaan puulevyjen päälle suoraan vesieristys/laatoitus...? [ruosu]
14.3.2019 16:19Kommentoi:*