kamina takaisin puukäyttöön (Lämmitys)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 30.10.2019 15:9

Kysymys: kamina takaisin puukäyttöön

Lämmitys

30-luvun talo, kaminat olo- ja makuuhuoneessa. Muutettu yösähköllä lämpiäväksi, näissä huoneissa ei muuta lämmitystä.

Onko mahdollista muuttaa takaisin puulämmitteiseksi. Miksi? Lämpenevät yöllä niin, että vaikea nukkua, kylmenevät jo alkuillasta.

Energialaitoksen mies sanoi, että on myös kallista lämmittämistä, suositteli ilmalämpöpumppua. Minä kun nyt kyselen koska hanke on kallis ja käsittääkseni ne kuluttavat sähköä myös kesällä. Vaikka viilennys voi jopa Suomessa olla joskus mukava.

Tulipa nyt vain mieleen, että puilla lämmittäessä ainakin sähkö säästyy ja voi tehdä tulen pesiin kaksi-kolme kertaa päivässä. Keittiössä on isohko puuhella, sitä lämmitän päivittäin.

Kommentoi:*
Vastaus

Jos nuo lämmityslaitteet ovat sellaisessa kunnossa, että niitä voi tulipalovaaratta käyttää, niin en näe mitään estettä niiden hyödyntämiseen.
Samalla myös kuntosi kohenee ja sen ylläpito on luonnollista ilman jumppasalia. Hyvä asia on se, että sinulla on kokemus tulentekoon ja tulen ylläpitämiseen tuon keittiön puuhellan lämmittämisestä. Pyydä nuohooja käymään paikalla, niin saat ammattimiehen arvion niiden kunnosta ja mahdollisesta korjaustarpeesta.
Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / kamina takaisin puukäyttöön":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kiitos! Kovasti on suositeltu ilmalämpöpumppua.


[pientaloyhtiöläinen]
1.11.2019 7:58Kommentoi:*