Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 21.2.2003 11:0

Kysymys: LÄMMITYSJÄRJESTELMÄN VAIHTO

Lämmitys

KANNATTAAKO SUORA SÄHKÖLÄMMITYS (PÄIVÄ-JA YÖSÄHKÖ)VAIHTAA ÖLJY-PUULÄMMITYKSEEN: KAKSOISKATTILA, VARAAJA 1500l.LÄMMITETTÄVÄ ALA NOIN 157m2.

Kommentoi:*
Vastaus
Mitenköhän paljon tuosta kulutusarviosta on taloussähkön osuus? Se pitkälti ratkaisee kokonaistaloudellisuuden. Jos puuta on runsaasti, ei kannata asentaa kaksoispesään vaan suoraan pelkän puun polttamiseen. Tuo varaajan koko mahdollistaa varsin hyvän lämmön varausmäärän. Elämme koko ajan kriittistä aikaa sähkön hinnan osalta. Lähteekö hinta nousuun vai miten! Rakennuksen ikä on myös ratkaisevassa asemassa. Edullisella puulla voi lämmittää vähän harakoillekin, eikä tarvitse välttämättä ryhtyä lisäämään eristeitä. Minun on vaikea lausua mielipidettäni kysymykseesi. Jos sinulla on aikaa tehdä polttopuita ja aikaa lämmittää, niin sitten harkitsisin asiaa. Muussa tapauksessa pysyisin vanhassa järjestelmässä.
Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / LÄMMITYSJÄRJESTELMÄN VAIHTO":


Kommentoi:*