Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Maa- ja pohjarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 19.2.2021 2:4

Kysymys: Alapohjan täyttö

Maa- ja pohjarakenteet

Ostimme omakotitalon noin 4 vuotta sitten.Talo on rakennettu 2004.Nyt tutkimuksissa on ilmennyt että alapohjan täyttö toteutettu hienolla hiekalla.Kapillaarikatko sora puuttuu alapohjasta ja anturan alta kokonaan.Mitä haittoja voi jatkossa odottaa tältä riskirakenteelta.esim.korvaako vakuutusyhtiö jos vesivahingon sattuessa kastuukin kapillaarisuuden takia koko talo?Myös arveluttaa miten onnistuu jatkossa talon myynti jos joudumme informoimaan ostajaa tästä poikkeavasta alapohjarakenteesta?Alustava reklamaatio tehty myyjälle.  

Kommentoi:*
Vastaus

Vakuutusyhtiö ei korvaa tuollaisia vahinkoja. Jos vesien kanssa on ongelmia, niin tarkastakaa onko talon salaojajärjestelmä kunnossa ja toimiva. Talon entisen omistajan kanssa on syytä neuvotella ja pyrkiä sopuisaan ratkaisuun, niin se on molempien osapuolien etu. Välttäkää oikeudenkäyntiä, sillä se on hyvin kallista sekä raskasta puuhaa ja siihen kuluneilla rahoilla tekee nuo esittämäsi kuntoon.
Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / Alapohjan täyttö":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Vastauksessa oli oikein, että vakuutusyhtiö ei korvaa tuollaisia vahinkoja, mutta äkilliset vahingot korvaa! Ostajalla on  velvollisuus ottaa kohteesta selvää ennen kaupantekoa, jos olette saaneet nyt riskirakenteen selville, olisitte saaneet sen selville myös ennen kaupantekoa! Elämä vilistää ohi, kun murehtii mahdollisia tulevia ongelmia etukäteen! [J102745699]
20.2.2021 7:58Kommentoi:*