Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Maa- ja pohjarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 6.7.2021 18:29

Kysymys: Multakerroksen paksuus sokkelin reunalaatan vierellä

Maa- ja pohjarakenteet

Hei,



Meillä on uusi paritaloasunto, jossa sokkelia kiertää 40 x 40 oleva betonilaatta. Aikaisemmin sain selville, että metrin päässä sokkelin reunasta pitäisi olla nurmikon multakerroksella jo täysi paksuus eli n. 20 cm.



Nyt haluaisin vielä tietää, että minkä suuruinen multakerroksen paksuus pitäisi ohjeiden ja suositusten mukaan olla sokkelin vieressä olevan laatan ja tuon yhden metrin välillä? Eli kuinka paljon multaa pitäisi olla heti sokkelin vieressä olevan laatan ulkoreunassa, että nurmikko kasvaisi kunnolla heti laatan reunasta lähtien?


Kommentoi:*




Vastaus

Oletettavasti sokkelista ulospäin on noin 100-120 cm routaeriste, joka toivottavasti on asennettu siten, että se viettää sokkelista poispäin 5-10 asteen kulmassa, sekä lisäksi sen asennussyvyys on maanpinnan alapuolella 20-30 cm jolloin aivan kiveyksen vierestä alkaen voi multakerrokseksi laittaa saman n. 20 cm kuin muualla nurmikollakin on.
Mikäli routaeristys on kovin pinnassa, alle 20 cm asentaisin olevan 40 cm laatan vierelle toisen laatan jolloin etäisyys sokkelista olisi 80 cm, josta voi sitten tehdä normaalin nurmikon.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / Multakerroksen paksuus sokkelin reunalaatan vierellä":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Kastelemalla tuota kaistaa, noinkin huono kasvusto herää henkiin. Tuskin tuosta korvausta voi vaatia. [pekukallio]
8.7.2021 10:11



Kommentoi:*