Rintamamiestalon sokkeli (Maa- ja pohjarakenteet)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Maa- ja pohjarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 14.9.2020 12:43

Kysymys: Rintamamiestalon sokkeli

Maa- ja pohjarakenteet

Kyseessä rintamamiestalo joka rakennettu hiekkamaalle. Taloon on tehty vesikiertoinen lattialämmitys ja kysyin alapohjan muhien poistosta ja teiltä neuvottiin muhien tilalle laittamaan puhallettava ekovilla sekä tuulensuojalevy alapuolelle. Jäi vielä epäselväksi että pitääkö laittaa ennen puhallusta ekovillapaperi?  Ryömintätilassa  maanvarassa on hiekkapohja. Pitäisikö tähän laittaa esim soraa. Sitten talon ulkopuolinen sokkeli, nyt siinä on sokkelia myöten styroxlevy ja muovi sekä styroxlevyt myös routasuojana viistosti maata vasten. Nämä on tehty joskus 80-luvulla. Pitäisikö styroxin tilalle laittaa patolevy tai Isodrän-levy ja soraa levyn reunaan. Sokkeli on paikoin halkeillut, lisäksi sokkelin on talon seinään nähden syvällä, joten jonkinlainen ratkaisu myös siihen. Ainakaan jätepaperia ei kannata alapohjaan laittaa. Sokkeliin valmis levy, esim. Steni. [TI-mieskin]
16.9.2020 20:28Kommentoi:*
Vastaus

Tuulensuojalevyä vasten voi hyvin lämmöneristeen puhaltaa.  Jos hiekka on puhdasta, eikä siinä ole eloperäistä roskaa, niin ei hiekka  tarvitse sepeliä suojakseen. Sokkelin voi verhota rapattavalla julkisivulevyllä ja koolauksella. Koolaukseen voi mahtua 50 mm:n finnfoam-levy, riippuu siitä, miten sisällä sokkeli on.
Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / Rintamamiestalon sokkeli":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*