Betoni/liuskekivi portaiden pinnoitus (Maalaustyöt)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Maalaustyöt aihealue Seuraava
pvm: 15.5.2019 22:38

Kysymys: Betoni/liuskekivi portaiden pinnoitus

Maalaustyöt

Kyse 1949 rakennettu RM-talon ulko betoniportaat joihin upotettu liuskekiviä. Olen poistanut sammaleen ym. liat painepesulla, mikä olisi hyvä pinnoite. Mikä maali sopii ja kestää  


Kommentoi:*
Vastaus

Liuskekiviportaat

Ei ole olemassa sellaista maalia, joka varmasti pysyisi ko. rasituksen alaisissa portaissa.
Vanha ratkaisu on ehdottomasti oolut paras ja kun nyt olette puhdistaneet liuskekivipinnat ja betonipinnat hyvin, antaisin olla nykyisellään.
Jos tarvii betonipintoja/koloja paikkailla, löysä sementtilaasti /saneerauslaasti ovat hyviä.
Kuivuttua riittävän hyvin, betinipinnoille voisi levittää väritöntä betonilakkaa torjumaan sammalkasvustoa.
Vaihtoehtoja on laatoitus tai hiekkasirotteinen aksyylipinnoite ja siihen lakka päälle. Ne ovat kuitenkin niin vaativia, että vaatii ammat urakoitsijan tekemään.
Nämä ovat hankalia paikkoja varsinkin Suomen olosuhteissa ja alkuperäiset rakentaja ovat olleet kaukaa viisaita upotettujen liuskekiviensä kanssa.
Ps. Maalausliikkeissä on tänä päivänä hyvät asiantuntijat ja heillä on VARMASTI paremmat tiedot kuin meillä rakennusinsseillä, maalaustuotealahan on ihan oma erikoisalansa, johon pintakäsittelykoulutuksen saaneet saavat varmaan opastusta.
Meille mestareille/insseille sitä on mahdotonta antaa koulun penkillä.
Arvostele vastaus kysymykseen "Maalaustyöt / Betoni/liuskekivi portaiden pinnoitus":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
yes"Weber Outdoor Repair" on hyvä laasti korjaukseen ja saumojen täyttöön ! [ruosu]
16.5.2019 10:56


Kiitos vastauksesta, yritin arvostelua, ei antanut laittaa kuin kaksi tähteä viisi olisin kyllä antanut?? [J8577311730]
16.5.2019 11:54


Toisaalta en ihmettele ollenkaan sitä että tuolle jotakin haluaisi tehdä; ei mikään taidonnäyte sinänsä ole... Suoraansanoen ei ole tekijällä ollut hajuakaan tuosta hommasta ! Voisi tulla ihan kivannäköinen jos naputtelisi nuo kivet irti, ja tekisi uudelleen, eikä haittaa vaikka vähän särkyvätkin !  [ruosu]
16.5.2019 22:15Kommentoi:*